Steve Wozniak: «Το iTunes θα έπρεπε να βγει για Android»

Σε ανοιχτή συνέντευξη στο Slashdot, ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak μίλησε για το iTunes, τις τεχνολογίες open-source και τις δικαστικές διαμάχες της εταιρείας, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις των χρηστών.

Ίσως η σημαντικότερη δήλωση του όμως ήταν πως η Apple θα έπρεπε να κυκλοφορήσει το iTunes για Android! O Wozniak, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως είναι κάτοχος τουλάχιστον μιας Android συσκευής, θεωρεί πως αυτό θα ήταν μια τεράστια ευκαιρία για την εταιρεία.

«Η πραγματική άνοδος της Apple ξεκίνησε με το iTunes και το iPod» υποστήριξε ο Wozniak. «Αποδείχθηκε μια δεύτερη μεγάλη επιχείρηση η οποία διπλασίασε το «μέγεθος» της Apple. Αν θυμάστε, κυκλοφορήσαμε το iTunes για Windows. Με αυτό το ενσωματωμένο σύστημα (iPod/iTunes) κατείχαμε πλέον το 100% της αγοράς και έτσι ξεκίνησε η εποχή της Apple όπως την γνωρίζουμε σήμερα».

«Άρα γιατί να μην κυκλοφορήσουμε το iTunes για Android;» αναρωτιέται. «Λατρεύω τα προϊόντα της Apple και το iTunes και εύχομαι να υπήρχαν και για τα Android προϊόντα μου».

Στην πραγματικότητα όμως η διαφορά με τα Windows και το Android είναι αρκετά μεγάλη. Η έκδοση των iTunes για Windows ενθάρρυνε τους χρήστες του να αγοράσουν το iPod. Από την άλλη όμως, η κυκλοφορία του iTunes για Android ουσιαστικά θα απέτρεπε τους χρήστες από το να αγοράσουν iPod ή iPhone αφού θα είχαν την ψηφιακή τους βιβλιοθήκη διαθέσιμη σε μια αρκετά φθηνότερη συσκευή.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας, ο Wozniak για μια ακόμα φορά ευχήθηκε «αντί για όλες αυτές τις αγωγές, η Apple να καθόταν να αντάλλαζε άδειες πατεντών με άλλες εταιρείες». Απέκλεισε το ενδεχόμενο να εργαστεί και πάλι για την αμερικάνικη εταιρεία, παραδέχτηκε όμως ότι «η Apple είναι το #1 στην καρδιά μου».