“Υπερβολικές οι αντιδράσεις” για τη συνδεσιμότητα στο Xbox One

Παρά την PR ήττα που υπέστη η Microsoft προχθές, κατά τη διάρκεια των μεγάλων press conferences, όταν η Sony ανακοίνωσε ότι κανένας από τους περιορισμούς του Xbox One που ταρακούνησαν την κοινή γνώμη δεν θα υφίσταται στο PS4, η γραμμή του Ρέντμοντ δεν φαίνεται να αλλάζει, προς το παρόν. Όχι, τουλάχιστον, σύμφωνα με τον Don Mattrick, τον επικεφαλής του τμήματος διαδραστικής ψυχαγωγίας της Microsoft, ο οποίος σε συνέντευξή του στο GameTrailers δήλωσε ότι οι αντιδράσεις στο θέμα της απαίτησης συνδεσιμότητας είναι υπερβολικές.

"Η μέση σύνδεση στο internet λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας," είπε. "Πολλοί φαντάζονται ότι αυτό δεν ισχύει, αλλά αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Εκτιμούμε, όμως, το πάθος τους. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μοιράζονται τις απόψεις τους, αλλά φαντάζονται περιστάσεις χειρότερες από ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, κατά τη γνώμη μας. Όταν σχεδιάσαμε το [Xbox One] προσέξαμε πολύ το τι σημαίνει να είσαι συνδεδεμένος στο internet."

Ο Mattrick πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει να δει την κονσόλα σε λειτουργία για να κρίνει καλύτερα τι προσφέρει η συνεχής σύνδεση στο internet. "Είναι κάτι που πρέπει να το βιώσουν οι καταναλωτές, είναι πιο εύκολο από το να το περιγράφει κάποιος σαν και μένα," δήλωσε.

Σε αυτό συμφωνεί και ο Phil Spencer, αντιπρόεδρος των Microsoft Game Studios, ο οποίος δήλωσε στο Gamespot ότι "Πάντοτε ξέραμε ότι η ιστορία μας θα χρειαστεί καιρό για να ολοκληρωθεί. Ακόμη και τώρα, θα έλεγα ότι δεν είναι κατοστάρι [αλλά μαραθώνιος]. Η πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, έχουμε περισσότερα που θέλουμε να μοιραστούμε [μέχρι τότε]." Αλλά η άλλη δήλωση του Mattrick σχετικά με εναλλακτικές λύσεις, μάλλον θα χωνευτεί πιο δύσκολα από το κοινό: "Έχουμε ένα προϊόν για όποιον δεν μπορεί να έχει συνεχή σύνδεση στο internet," είπε στην ίδια συνέντευξη. "Λέγεται Xbox 360. Αν δεν έχετε καθόλου internet, αυτό είναι μια offline συσκευή."

Πέρα από το εξώφθαλμο facepalm της παραπάνω δήλωσης (κάποιος πρέπει να κάνει λίγο damage control στο PR εκεί στη Microsoft, σύντομα!), πάντως, αυτό μπορεί να ερμηνευθεί και διαφορετικά: ότι ίσως το Xbox 360 (και κατ'επέκταση και το PS3) να μείνουν μαζί μας για περισσότερο καιρό από όσο υπολογίζαμε αρχικά.

Πηγή: thegang.gr