Πως κυμαίνεται η αγορά των smartphones

Σχεδόν ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του iPhone 5, δημοσκόπηση της AYTM Research αποκάλυψε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις τάσεις των κατόχων smartphones.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται πως το 73% των κατόχων κινητών έχουν κάποιο smartphone, το 40% των οποίων διαθέτει Android, ενώ το 75% των τωρινών κατόχων iPhone σκοπεύει να αγοράσει το iPhone 5 μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Όσο για τους «αποστάτες», μόνο το 9% των χρηστών iPhone σκέφτεται να αγοράσει συσκευή Android. Από τους κατόχους Android συσκευών τώρα, το 73% σκέφτονται να αγοράσουν νέα συσκευή Android μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ το 22% σκέφτονται να αγοράσουν iPhone. Τα ποσοστά αυτά δείχνουν πως οι κάτοχοι Android έχουν κατά 2.4 φορές περισσότερες πιθανότητες να μεταβούν στο iPhone.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ακόμα πως οι γυναίκες έχουν κατά 2.7 φορές αυξημένες πιθανότητες να παραμείνουν σε μια παλαιότερη έκδοση του iPhone, ενώ  τα ποσοστά αντρών και γυναικών που παρακολούθησαν την παρουσίαση του iPhone 5 ήταν 68.6% και 31.4% αντίστοιχα.

Οι καταναλωτές το εισόδημα των οποίων ξεπερνά τα 50.000 δολάρια τον χρόνο έχουν κατά 33% περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν το νέο iPhone, ενώ οι μελλοντικοί αγοραστές iPhone δηλώνουν πολύ πιο ενθουσιασμένοι για την απόκτηση νέας συσκευής από μελλοντικούς αγοραστές Android.