Νέα οθόνη υψηλής ευκρίνειας για smartphones από την Sharp

Η Sharp ξεκίνησε την παραγωγή των νέων LCD panels σε τρεις από τις μονάδες παραγωγής της, πρωτότυπα της οποίας παρουσίασε στην έκθεση CEATEC στην Ιαπωνία. Η νέα αυτή οθόνη θα έχει ανάλυση Full HD 1920x1080 και μέγεθος 5 ιντσών. Λόγω αυτών των δυο χαρακτηριστικών τους η πυκνότητα εικονοστοιχείων της θα είναι αρκετά υψηλή, στα 443 PPI, γεγονός που θα εκτοξεύει την ευκρίνεια της στα ύψη.

Συγκριτικά, η οθόνη του iPhone διαθέτει πυκνότητα 325 PPI ενώ του Galaxy S3 306 PPI. Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει λεπτομέρειες πάνω από τα 300 PPI, η Sharp όμως υποστηρίζει πως η υψηλότερη πυκνότητα θα βοηθά στην παρατήρηση λεπτομερειών από απόσταση.

Με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την περίοδο η Ιαπωνική εταιρεία, η οποία σκοπεύει να προβεί σε απολύσεις προσωπικού και πώληση, η προώθηση αυτής της τεχνολογίας αναμένεται να βοηθήσει την Sharp να ανακάμψει. Η μαζική παραγωγή της νέας οθόνης αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον μήνα ενώ δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και ποιες συσκευές θα τις χρησιμοποιούν.