Το καλύτερο laptop για Windows είναι ένα… Macbook !

Ποιο είναι το πιο αποδοτικό laptop για λειτουργικό σύστημα Windows; Σε αυτό το ερώτημα απαντά με έρευνά της η εταιρεία Soluto, συνυπολογίζοντας παράγοντες όπως το πόση ώρα χρειάζεται για να “φορτώσει” το λογισμικό και το πόσο συχνά “κρασάρει” ή “παγώνει” ο υπολογιστής. Το αποτέλεσμα της έρευνας, όμως, εκπλήσσει. Και αυτό γιατί το πιο αποδοτικό laptop είναι... ένα Macbook!

Ναι, η Apple φαίνεται να κατέχει τα πρωτεία στην αποδοτικότητα με λειτουργικό σύστημα Windows, με το MacBook Pro 13'', το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας “κρασάρει” 0,88 φορές ανά εβδομάδα, “παγώνει” 1,06 φορές ανά εβδομάδα, ενώ βγάζει τη διαβόητη “μπλε οθόνη” μόλις 0,01 φορές της εβδομάδα.

Πώς εξηγεί η ίδια η Soluto το εύρημά της; “Ένας σημαντικός παράγοντας στα στοιχεία του laptop είναι πως κάθε εγκατάσταση των Windows σε αυτό είναι 'καθαρή'. Με τους κατασκευαστές υπολογιστών να φορτώνουν τόσα πολλά άχρηστα προγράμματα σε νέα laptop, αυτό μοιάζει με άνισο ανταγωνισμό. Όμως, από την άλλη, οι κατασκευαστές υπολογιστών θα έπρεπε να δουν αυτά τα στοιχεία και να έχουν τη φιλοδοξία να κυκλοφορήσουν υπολογιστές που να αποδίδουν εξίσου καλά με ένα MacBook Pro”.

Πάντως, επισημαίνονται και τα προβλήματα της χρήσης λογισμικού Windows σε υπολογιστές της Apple, μεταξύ των οποίων η περισσότερη δουλειά που χρειάζεται για να εγκατασταθεί το λειτουργικό σύστημα σε έναν Mac και τα πιθανά προβλήματα με drivers που μπορεί να προκύψουν.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν laptop της Dell, της Acer και της Lenovo, ενώ η Apple κατέχει και την έκτη θέση της σχετικής λίστας, με το MacBook Pro 15'' Retina, που φυσικά είναι και (μακράν) το πιο ακριβό laptop της λίστας.