Συνάντηση προέδρων Google και Samsung

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συναντηθούν ο επικεφαλής του τομέα των κινητών τηλεφώνων της Samsung, Shin Jong-kyun, με τον πρόεδρο της Google, Eric Schmidt προκειμένου να συζητήσουν τις δικαστικές διαμάχες της Samsung με την Apple.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα των Korean Times, σύμφωνα με το οποίο o Jong-kyun δήλωσε πως «θα συναντηθώ με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Google Eric Schmidt την Πέμπτη στη Σεούλ.» Η Samsung η οποία συνεργάζεται στενά με την Google αφού χρησιμοποιεί το λειτουργικό της στα smartphone και τα tablet της σχεδιάζει να πάρει με το μέρος της την εταιρεία στον «πόλεμο» πατεντών που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Apple. Με την Google σύμμαχο κατά των αξιώσεων της Apple η Samsung είναι σίγουρο πως θα έχει το πάνω χέρι σε μια μελλοντική δίκη.

Ο Jong-kyun αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο της συζήτησης, είπε μόνο πως «την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν στρατηγικές συναντήσεις με παρόχους κινητής τηλεφωνίας των Η.Π.Α.». Πολύ πιθανό αυτό να έχει να κάνει με την απόφαση της εταιρείας να κυκλοφορήσει το Galaxy Note II σε όλους τους Αμερικάνικους παρόχους, σε αντίθεση με το πρώτο Note το οποίο ήταν διαθέσιμο μόνο στην AT&T.

Οι απειλές της Apple πάντως δεν φαίνεται να πτοούν την Κορεάτικη εταιρεία, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα αναθεώρησε τον φετινό στόχο πωλήσεων στις 400 εκατομμύρια, από τα 370 που ήταν στις αρχές του χρόνου.