Σημαντική πτώση στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών

Είναι γεγονός πως η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκεται σε πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, δίνοντας τη θέση της σε αυτήν των φορητών συσκευών. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013 μάλιστα, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών παρουσίασαν πτώση της τάξης του 13.9%, όπως φαίνεται σε έρευνα της εταιρίας αναλύσεων IDC.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε οικονομικό τρίμηνο που έχει ποτέ παρατηρηθεί, φτάνοντας σχεδόν σε διπλάσιο ποσοστό από αυτό που είχε εκτιμηθεί από τους αναλυτές.

Σημαντικό ρόλο σε αυτά τα αποτελέσματα, φυσικά παίζουν οι νέες φορητές συσκευές (tablets-smartphones) που έχουν κατακλείσει την αγορά και πλέον αποτελούν πρώτη επιλογή για άτομα που χρησιμοποιούσαν τον υπολογιστή τους μόνο για πλοήγηση στο Internet ή άλλες πολύ απλές λειτουργίες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την IDC, μερίδιο ευθύνης έχουν και τα Windows 8, που αν και δίνουν μία νέα εμπειρία, τρόμαξαν και απέτρεψαν πολλούς από την αγορά υπολογιστή. “Ενώ κάποιοι καταναλωτές εκτιμούν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες αφής των Windows 8, οι δραστικές αλλαγές αποθάρρυναν τους περισσότερους χρήστες από την αγορά ενός νέου υπολογιστή”.