Διέρρευσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του HTC One X 5

Πολλά ακούγονται για το νέο υπερ-τηλέφωνο της Ταϊβανέζικης εταιρείας. Η HTC ήδη σχεδιάζει εδώ και καιρό τον διάδοχο του HTC One X για τον οποίο μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε και πολλά, πέρα από το ότι θα έχει μεγαλύτερη οθόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GSM Arena όμως, το νέο smartphone θα διαθέτει οθόνη 5.5 ιντσών με ανάλυση 1080p και μέγεθος παρόμοιο του Galaxy Note 2, κατατάσσοντας το ουσιαστικά στην κατηγορία των phablets, υβρίδιο δηλαδή smartphone και tablet. Πίσω από την οθόνη του «κρύβεται» ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon S4 Pro, 64GB αποθηκευτικού χώρου και δυο κάμερες, μια κύρια στα 12megapixel και μια μπροστινή για βιντεοκλήσεις στα 2megapixel. Αναμένεται να τρέχει την επόμενη έκδοση του Android Jelly Bean, 4.1.2.

Όσο για την ονομασία του, αυτή αποτελεί ακόμα μυστήριο. Το GSM Arena αναφέρει πως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έλαβε μέσα από την ίδια την HTC, η συσκευή θα κατασκευαστεί για λογαριασμό της Google και θα κυκλοφορήσει ως Google Nexus 5, όπως ακριβώς έγινε και με το Nexus 7 το οποίο κατασκευάστηκε από την ASUS.

 Οι τελευταίες φήμες μάλιστα θέλουν την Google να σκοπεύει να κυκλοφορήσει μέχρι πέντε tablets και smartphones στη σειρά Nexus. Εάν τελικά αναλάβει την κατασκευή τους η HTC αυτό μπορεί να σημαίνει την επιστροφή της στην κορυφή, κάτι που αυτήν την περίοδο χρειάζεται όσο τίποτε άλλο.

Μην ξεχνάμε πως η HTC ήταν η μοναδική εταιρεία που βοήθησε στην εδραίωση του Android, αλλά σιγά σιγά έχασε την δημοτικότητά της. Για τους φανατικούς καταναλωτές της HTC που αναρωτιούνται τι θα γίνει με το Sense UI αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες, δεν υπάρχουν πληροφορίες. Είναι πολύ πιθανό πάντως η εταιρεία να κατασκευάσει δυο συσκευές, μια για την Google με το τυπικό γραφικό περιβάλλον του Android και μια με το λογότυπο της HTC η οποία βέβαια θα περιλαμβάνει το γραφικό περιβάλλον Sense.