Πέφτει η αυλαία για το Windows Live Messenger

Τέλος εποχής, μετά από 13 χρόνια παρουσίας του Windows Live Messenger, αφού και επίσημα πλέον η Microsoft μεταφέρει όλους τους χρήστες της υπηρεσίας στο Skype.

Η αμερικανική εταιρία είχε ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό τον τερματισμό της λειτουργίας της γνωστής πλατφόρμας επικοινωνίας, που φιλοξενούσε περισσότερους από 330 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα.

Τελευταία ημέρα λειτουργίας του Messenger είχε οριστεί η 8η Απριλίου, όμως η διαδικασία μεταφοράς των χρηστών ίσως να απαιτήσει περισσότερο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί, αφού ο τεράστιος όγκος δεδομένων σίγουρα θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα.

Η εφαρμογή ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με την ονομασία MSN Messenger, ενώ το 2006 μετονομάστηκε σε Windows Live Messenger. Σε μία εποχή που υπήρχε μεγάλη έλλειψη σε υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, πόσο μάλλον δωρεάν κλήσεων μέσω Internet, το Messenger κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και να προσφέρει πληθώρα νέων λειτουργιών, αναβαθμίζοντας τον τρόπο που είχαμε μάθει να επικοινωνούμε.

Πλέον φτάσαμε στην εποχή του Skype, μίας υπηρεσίας που με σταθερά βήματα κατάφερε να κερδίσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά, “αναγκάζοντας” τη Microsoft να προχωρήσει στην εξαγορά του. Η εταιρία μάλιστα, έχει δημοσιεύσει έναν οδηγό για τη μετάβαση του λογαριασμού σας από το Messenger στο Skype.