Τίτλοι τέλους για τη LucasArts!

Η Disney προχώρησε σήμερα στο κλείσιμο του στούντιο παραγωγής παιχνιδιών LucasArts, μόλις πέντε μήνες μετά την εξαγορά του. Πρόκειται για έναν θρυλικό κατασκευαστή παιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που ξεχώρισε ειδικά στην κατηγορία των adventure games.

Μερικοί από τους πιο γνωστούς τίτλους της εταιρίας είναι τα Maniac Mansion, Indiana Jones, Sam and Max, Full Throttle και φυσικά η πολυαγαπημένη σειρά The Secret of Monkey Island.

Φυσικά, σαν θυγατρική της Lucas, δε θα μπορούσαν να λείψουν και τίτλοι που σχετίζονται με το Star Wars, όπως τα Knights of the Old Republic, Dark Forces και Rebel Assault, που ήταν μάλιστα και το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφόρησε σε CD, λόγω του μεγάλου, για τα δεδομένα της εποχής, μεγέθους του.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο του γνωστού στούντιο συνοδεύτηκε από τις απολύσεις 150 υπαλλήλων της εταιρίας και τον τερματισμό της παραγωγής όλων των υπό ανάπτυξη τίτλων. Πλέον, όλοι οι τίτλοι που θα βασίζονται στο Star Wars, θα δημιουργηθούν από το Disney Interactive Studios.

Η Disney ανακοίνωσε επίσης πως από εδώ και στο εξής θα παρέχει άδειες και σε τρίτα gaming studios που θα θελήσουν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη νέων τίτλων για το Star Wars. Άγνωστο παραμένει το μέλλον του Star Wars 1313.