Ξεπέρασε τις 5 εκατομμύρια πωλήσεις το iPhone 5

Ένα ακόμα ρεκόρ κατέρριψε το iPhone 5 αφού σύμφωνα με την Apple μόνο το πρώτο σαββατοκύριακο της πώλησης του σημείωσε πάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις. Αυτός ο αριθμός δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί έκπληξη, αφού το νέο smartphone σημείωσε τριπλάσιο αριθμό προπαραγγελιών από το iPhone 4S. Δεν θα είναι καθόλου περίεργο μάλιστα αν επαληθευτούν οι αναλυτές που προέβλεπαν τις πωλήσεις του να αγγίζουν τα 6 με 10 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος τους μήνα.

Την ίδια στιγμή η Apple ανακοίνωσε πως σε λιγότερο από μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του iOS 6 πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες έχουν ήδη αναβαθμίσει στο νέο λειτουργικό, το οποίο πια βρίσκεται στο 25% όλων των iOS συσκευών. Τα νούμερα αυτά καθώς και ο ρυθμός πωλήσεων δεν αναμένεται να πέσουν, ούτε καν να ελαττωθούν αφού στις 28 Σεπτεμβρίου το iPhone 5 θα κυκλοφορήσει σε 22 ακόμα χώρες.

Σε δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook είπε πως «Η ζήτηση για το iPhone 5 είναι απίστευτη και δουλεύουμε σκληρά για να τοποθετήσουμε ένα iPhone 5 στα χέρια κάθε χρήστη που θέλει ένα, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν και η αρχική μας προμήθεια έχει εξαντληθεί, τα καταστήματα συνεχίζουν να λαμβάνουν αποστολές με iPhone 5 τακτικά και οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν online και να λάβουν μια εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης.»

Αν το δούμε αναλογικά όμως, το iPhone 4S το πρώτο σαββατοκύριακο είχε σημειώσει 4 εκατομμύρια πωλήσεις, είχε όμως κυκλοφορήσει σε λιγότερες χώρες. Ο Horace Dediu της εταιρείας Asymco δημιούργησε ένα chart που μας δείχνει πως ο ρυθμός πωλήσεων του iPhone 5 είναι περίπου ο ίδιος με αυτόν του iPhone 4, χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει καθόλου την επιτυχία που σημειώνει το νέο smartphone.