700 εκατομμύρια επιπλέον ζητά η Apple από την Samsung

Λίγο καιρό μετά δικαστική διαμάχη της Apple εναντίον της Samsung, στην οποία η Samsung κρίθηκε ένοχος και κλήθηκε να καταβάλλει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Apple, η Αμερικάνικη εταιρεία ζητά επιπλέον αποζημιώσεις.

Μέσω εγγράφου που κατέθεσε σε δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητάει άλλα 535 εκατομμύρια δολάρια για παραβιάσεις πατεντών καθώς και 172 εκατομμύρια δολάρια σε συμπληρωματικές αποζημιώσεις. Ζητά ακόμα δικαστική απόφαση για απαγόρευση των πωλήσεων των κατηγορουμένων προϊόντων της Samsung στις Hνώμένες Πολιτείες.

«Τους πρώτους μήνες του 2012, τα έσοδα της Samsung ξεπερνούσαν τα 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 26 προϊόντα τα οποία οι ένορκοι αποφάσισαν πως παραβιάζουν πατέντες και εμπορικές συμφωνίες» αναφέρει το κείμενο, προσθέτοντας πως η Κορεάτικη εταιρεία έκανε μια «σωστά υπολογισμένη απόφαση να αντιγράψει» , εννοώντας βέβαια τα προϊόντα της Apple.

Η Samsung απάντησε στην κατάθεση της Apple ζητώντας νέα δίκη. Δήλωσε μάλιστα στο Reuters πως «οι περιορισμοί του δικαστηρίου στον χρόνο της δίκης, στους μάρτυρες και στα εκθέματα ήταν πρωτοφανής για μια υπόθεση ευρεσιτεχνιών τόσο μεγάλου μεγέθους και πολυπλοκότητας και εμπόδισαν την Samsung να παρουσιάσει μια πλήρη και δίκαιη απάντηση ενάντια στις αξιώσεις της Apple.»

Τον προηγούμενο μήνα σώμα ενόρκων βρήκε την Samsung ένοχη για την καταπάτηση πατεντών σε πολλά χαρακτηριστικά των τηλεφώνων της, όπως την δυνατότητα double-tap to zoom, pinch to zoom καθώς και τον σχεδιασμό των τηλεφώνων της ο οποίος αντέγραφε τα iPhone, τα iPad και το iPod Touch.