Ξεκινά η αναβάθμιση του Galaxy S3 σε Android Jelly Bean

Έφτασε η στιγμή που περίμεναν όλοι οι χρήστες του Samsung Galaxy S3 αφού μετά από αρκετές διαρροές η Samsung ξεκίνησε την αναβάθμιση των συσκευών σε Jelly Bean. Προς το παρόν το νέο λειτουργικό είναι διαθέσιμο μόνο στην Πολωνία ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το Android 4.1 Jelly Bean προσφέρει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στο Galaxy S3, ανάμεσα τους καλύτερες επιδόσεις και ταχύτητα στο λειτουργικό, νέα μπάρα ειδοποιήσεων, επανασχεδιασμένο menu ρυθμίσεων, καθώς και το Google Now, την απάντηση της Google στο Siri. Η διάθεση του στην υπόλοιπη Ευρώπη και στην χώρα μας αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη μέσω OTA ή μέσω του KIES. Η Samsung συνιστά στους χρήστες να βρίσκονται συνδεδεμένοι σε δίκτυο WiFi λόγω του μεγάλου μεγέθους της αναβάθμισης αλλά και να έχουν τουλάχιστον 50% μπαταρία διαθέσιμη. Σε περίπτωση που η συσκευή «μείνει» από μπαταρία κατά την διάρκεια της αναβάθμισης υπάρχει κίνδυνος καταστροφής της.

Όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση, αν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε θα πρέπει να έχετε πάρει τουλάχιστον ένα backup των προσωπικών σας δεδομένων και αρχείων, τις επαφές τους και τα μηνύματα, και να κάνετε επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις (Factory Data Reset) μετά την εγκατάσταση της αναβάθμισης. Με αυτόν τον τρόπο θα χάσετε τις ρυθμίσεις και τα προγράμματα που έχετε εγκαταστήσει αλλά μειώνεται η πιθανότητα να εμφανιστούν προβλήματα όπως κολλήματα και επανεκκινήσεις. Τα προγράμματα που έχετε κατεβάσει θα μπορείτε να τα κατεβάσετε ξανά από το Play Store.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας για τις επαφές σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένο χαρακτηριστικό εισαγωγής/εξαγωγής επαφών στην κάρτα, ενώ για τα μηνύματα το SMS Backup & Restore το οποίο μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο Play Store.