“Είναι ντροπιαστικό να έχεις iPhone”

Ο γενικός διευθυντής της Nokia, Stephen Elop, παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Φινλανδίας και φρόντισε να αφήσει το στίγμα του.

Ο δημοσιογράφος του φινλανδικού δικτύου προσπάθησε να ασκήσει πίεση στο αφεντικό της Nokia, ώστε να του αποκαλύψει δημόσια, πληροφορίες σχετικά με τη νέα συσκευή που φαίνεται να ετοιμάζει η εταιρία, το Lumia 928.

Στην προσπάθεια του λοιπόν, ο δημοσιογράφος θέλησε να προκαλέσει τον Elop δείχνοντας του πως το τηλέφωνο που εκείνος χρησιμοποιεί είναι iPhone. Η πρώτη αντίδραση του Elop ήταν να αναφωνήσει “μα πόσο ντροπιαστικό;” (How Embarrassing!!), ενώ στη συνέχεια σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει το δημοσιογράφο για το “κακό που τον βρήκε”, πήρε το iPhone και το πέταξε στο πάτωμα.

Τέλος, υποσχέθηκε πως θα αντικαταστήσει το iPhone που μόλις ξεφορτώθηκε με μία συσκευή Nokia, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει κάτι περισσότερο για το Lumia 928. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνέντευξης, παρουσιάστηκε το Lumia 620 για την φινλανδική αγορά, που όμως πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά το “show” του Elop με το iPhone.

Η αλήθεια είναι πως η κόντρα των μεγάλων εταιριών έχει ανάψει για τα καλά, με τις προκλητικές (συνήθως με χιουμοριστικό τρόπο) δηλώσεις και συμπεριφορές να διαδέχονται η μία την άλλη. Φυσικά, από τη μία πλευρά είναι θετικό να υπάρχει ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, όμως από την άλλη, καλό θα είναι να παραμένει μέσα σε κάποια όρια.