Σε μόνιμη άνοδο η μετοχή της Google

Η μετοχή της Google έχει παρουσιάσει άνοδο της τάξης του 28% από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, καταρρίπτοντας μάλιστα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι μάλιστα η 18η (!) φορά που ξεπερνάει τον εαυτή της από τα τέλη Ιανουαρίου, διαγράφοντας μία μόνιμη ανοδική πορεία.

Ανάμεσα στους λόγους που έχουν παίξει το ρόλο τους σε αυτή την πορεία της Google, βρίσκονται σίγουρα οι ολοένα και πιο βελτιωμένες προοπτικές των διαφημίσεις στην κινητή τηλεφωνία, η αύξηση των εσόδων από τις διαφημίσεις γενικότερα αλλά και η είδηση ότι το YouΤube μπορεί να εισάγει “κανάλια” επί πληρωμή.

Το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο το YouΤube θα είναι σε θέση να καλύψει τα έξοδα για τος πάροχους περιεχομένου ώστε να υποστηρίξει τις “premium” υπηρεσίες, που θα του δώσουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί την παραδοσιακή τηλεόραση.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η παρουσίαση των καθαρών κερδών της Google για το τέταρτο τρίμηνο έδειξε μεγάλη άνοδο, αντανακλώντας την διαρκή δύναμη της εταιρίας στο βασικό τομέα που δραστηριοποιείται αλλά και μία ανάκαμψη των τιμών για τις ηλεκτρονικές διαφημίσεις.

Η τιμή της μετοχής έχει φτάσει περίπου στα 815 δολάρια, με δύο αναλυτές της Wall Street να κάνουν προβλέψεις ότι θα φτάσει μέχρι τα 1.000 δολάρια! Συγκεκριμένα ο C. Bernstein αναφέρθηκε στον χώρο των κινητών συσκευών και στο YouTube, το οποίο θεωρείται ένα "υποτιμημένο περιουσιακό στοιχείο”, ως τους κύριους καταλύτες πίσω από τις άκρως αισιόδοξες για την εταιρία σκέψεις του.