iPhone 5 αξίας 95.000 δολαρίων έκλεψαν στην Ιαπωνία

Δεν είναι μόνο οι καταναλωτές της Apple που περίμεναν πως και πως την κυκλοφορία του iPhone 5. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ληστές διέρρηξαν καταστήματα της Softbank και της KDDI au λίγες ώρες πριν ανοίξουν για να κυκλοφορήσουν το iPhone 5. Οι κλοπές σημειώθηκαν σε τρία ξεχωριστά καταστήματα, με τους ληστές να φεύγουν με 116 iPhone 5 συνολικού κόστους 7.45 εκατομμυρίων yen, περίπου 95.000 δολάρια.

Δεν είναι γνωστό αν και τα τρία περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους, αλλά η απόσταση των καταστημάτων και ο συγχρονισμός των διαρρήξεων κάνουν την αστυνομία να πιστεύει πως πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Το υψηλό κόστος των συσκευών της Apple την βάζουν συχνά στο στόχαστρο ληστών οι οποίοι πολλές φορές εκμεταλλεύονται τις γυάλινες πόρτες των καταστημάτων της εταιρείας. Πρόσφατα μάλιστα στο κατάστημα της Temecula στην California ένα SUV έπεσε πάνω στο κατάστημα. Τρείς ληστές βγήκαν και πρόλαβαν να κλέψουν αρκετά iPhones και iPads, συνελήφθησαν όμως από τις αρχές λίγες ημέρες αργότερα.