Ανακοινώθηκε το Ubuntu για tablets

Πριν λίγους μήνες η Canonical είχε ανακοινώσει το Ubuntu OS για smartphones, ένα λειτουργικό σύστημα που θα κυκλοφορήσει ευρέως από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πλέον, φαίνεται πως θέλει να επεκταθεί και στα tablets, αφού η εταιρία μας παρουσίασε την πρότασή της για την συγκεκριμένη αγορά.

Το νέο λειτουργικό προσανατολίζεται, φυσικά, σε πλήρη εμπειρία αφής, χωρίς να απαιτείται η χρήση φυσικών πλήκτρων. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι διαφορές των Ubuntu για tablets με το Ubuntu OS για τηλέφωνα, είναι ελάχιστες, και με τις περισσότερες να εντοπίζονται στην μπάρα ειδοποιήσεων που βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος της οθόνης.

Επίσης, στο νέο Ubuntu tablet OS, κάνει την εμφάνισή της η λειτουργία “Side Stage” (κάτι σαν το Windows Snap View) που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να εκτελέσει περισσότερες από μία εφαρμογές και να μεταπηδήσει από τη μία στην άλλη, με μεγάλη ευκολία.

Σύμφωνα με την εταιρία, το λειτουργικό μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος tablet, ενώ από σήμερα (21 Φεβρουαρίου) θα είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας Ubuntu Developer.