Πανικός για την κυκλοφορία του iPhone 5

Το iPhone 5 κυκλοφορεί σε λίγες ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπως συμβαίνει με κάθε κυκλοφορία ενός δημοφιλούς προϊόντος της Apple, ήδη έχουν σχηματιστεί ουρές εκατοντάδων ανθρώπων έξω από τα καταστήματα της εταιρείας.

Αρκετοί από αυτούς μάλιστα βρίσκονται στα καταστήματα των ΗΠΑ από τις αρχές τις εβδομάδας, ακόμα και από το προηγούμενο σαββατοκύριακο, έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα προκειμένου να αντέξουν την πολυήμερη αναμονή. Παρόμοιες ουρές σχηματίζονται στον Καναδά, την Αγγλία, την Γαλλία, την Αυστραλία και την Γερμανία.

Στο κεντρικό κατάστημα της Apple στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης ήδη από χτες το βράδυ η ουρά ξεπερνούσε τα 200 άτομα. Ανάμεσά τους βρίσκονται και άτομα που δεν σκοπεύουν να αγοράσουν το iPhone απλά κρατούν θέση σε φίλους, ή έχουν πληρωθεί ένα σεβαστό ποσό προκειμένου να στηθούν στην ουρά για λογαριασμό τρίτων.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι ουρές αυτές οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση του νέου smartphone, αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να προμηθευτεί το τηλέφωνο από ένα κατάστημα της Radioshack ή της AT&T χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά.

Ο κυριότερος ίσως λόγος που ωθεί τους καταναλωτές να σχηματίζουν τόσο μεγάλες και πολυήμερες ουρές είναι η ανάγκη τους να βρεθούν μαζί με ανθρώπους που μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους για ένα τόσο μεγάλο, για αυτούς, γεγονός.