Η Google φέρνει και φέτος το “Google Science Fair”

Ο θεσμός του “Google Science Fair” ξεκίνησε το 2011, σαν ένας τρόπος να διαδοθεί η αγάπη για την επιστήμη σε επίδοξους έφηβους εφευρέτες. Πλέον, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία των Google, Lego, CERN, National Geographic και Scientific America.

Φέτος τα βραβεία είναι ακόμα περισσότερα, όπως αναμένεται να συμβεί και με το επίπεδο του ανταγωνισμού. Μάλιστα, ο αμερικάνικός κολοσσός, επιστρατεύει και τα Hangouts του Google+ με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων αλλά και για να μας γνωρίσει τους 15 φιναλίστ, με τον νικητή να επιλέγεται από το κοινό τον ερχόμενο Αύγουστο.

Στο φετινό διαγωνισμό τα βραβεία θα περιλαμβάνουν, 50.000 δολάρια για το νικητή, μαζί με ένα ταξίδι στα νησιά Galapagos αλλά και άλλα προσωπικά δώρα. Μάλιστα, θα δοθούν ακόμα 10.000 δολάρια στο σχολείο του νικητή καθώς και μία συνδιάσκεψη με το CERN μέσω Hangout.

Οι νέοι εφευρέτες, έχουν δικαίωμα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους μέχρι τις 30 Απριλίου, με τις πρώτες αναφορές σε αυτές που τράβηξαν το ενδιαφέρον να γίνονται στις 23 Σεπτεμβρίου.