Ρεκόρ κερδοφορίας για την Apple στην αρχή του 2013

Η Apple, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2013, παρουσιάζοντας υψηλή κερδοφορία με 13,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σε 54,5 δισεκατομμύρια εσόδων. Να θυμίσουμε πως, το προηγούμενο τρίμηνο είχε 8,2 δισεκατομμύρια κερδών σε έσοδα που άγγιζαν τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι η αμερικάνικη εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, με τα έσοδα που προέρχονται από το iPhone να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Οι πωλήσεις της δημοφιλούς συσκευής, έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ, των 47,8 εκατομμυρίων, παρουσιάζοντας ιδιαίτερη αύξηση σε σχέση με πέρυσι που είχαν 37,04 εκατομμύρια.

Αντίστοιχη επιτυχία, παρουσίασε και το iPad, φτάνοντας τα 22,9 εκατομμύρια, σε σύγκριση με πέρυσι που είχε 15,4 εκατομμύρια. Εντύπωση προκαλεί το στατιστικό δεδομένο, που αναφέρει πως πωλούνται 6 συσκευές iPhone και 3 iPad το δευτερόλεπτο!

Αντίθετη πορεία ακολουθούν οι Mac υπολογιστές, που παρουσίασαν μείωση στις πωλήσεις τους, με αυτές να αγγίζουν τα 4,1 εκατομμύρια. Βέβαια, η νέα σειρά iMac κυκλοφόρησε στην αγορά της Αμερικής, λίγο πριν το τέλος του οικονομικού τριμήνου, γεγονός που σίγουρα έπαιξε ρόλο στα αποτελέσματα.