Η Google πιθανώς ετοιμάζει το “X Phone”

Η Google, με προσεκτικές διαρροές, προσπαθεί να μας γνωστοποιήσει πως κάτι “μεγάλο” έρχεται την άνοιξη του 2013 από τη Motorola. Να θυμίσουμε εδώ πως, ο αμερικάνικός κολοσσός εξαγόραση το γνωστό κατασκευαστή μέσα στο προηγούμενο έτος.

Η αίσθηση που μας αφήνουν οι κινήσεις της εταιρίας, οδηγούν στο συμπέρασμα, της δημιουργίας μίας νέας κινητής συσκευής, με την κωδική ονομασία “X Phone”, που σίγουρα θα περιέχει όλες τις καινοτομίες που μία εταιρία σαν την Google θα μπορούσε να του προσθέσει.

Κατά διαστήματα, έχουν ακουστεί πολλές φήμες για τη συγκεκριμένη συσκευή, από ευλύγιστη οθόνη και κεραμική θήκη μέχρι τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών.Όπως και να έχει όμως, η ουσία είναι πως μιλάμε για την πρώτη καθαρά συσκευή που θα κατασκευαστεί αποκλειστικά από την Google.

Πλέον οι φήμες, κάνουν λόγο για κυκλοφορία δύο συσκευών, του “X Phone” και το “X Tablet” στο επόμενο συνέδριο κατασκευαστών, που είναι προγραμματισμένο για τις 15 με 17 Μαΐου 2013. Μάλιστα, ο CEO της εταιρίας, Larry Page, τόνισε πως “στη σημερινή εποχή, οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες είναι ατελείωτες. Η διάρκεια ζωής των μπαταριών, καθώς επίσης και η ανθεκτικότητα των συσκευών έχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Υπάρχουν πολλά περιθώρια για την παροχή νέων και καλύτερων τεχνολογιών”.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις, δεν επιβεβαιώνουν, προς το παρόν τις φήμες, όμως δείχνουν μία ξεκάθαρα θέση της Google απέναντι στο θέμα. Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμα την ανάπτυξη μίας τέτοιας συσκευής, μπορεί να μην είναι στα άμεσα πλάνα της εταιρίας, όμως σίγουρα οι υπεύθυνοι της Google έχουν στο μυαλό τους, τη δημιουργία ενός τέτοιου smartphone.