Αλλάξτε τον τρόπο που διαβάζετε με το MagicScroll

Mία λειτουργία που έχει στάσιμη όλα αυτά τα χρόνια, έχει να κάνει με τη μέθοδο που χρησιμοποιούμε όλοι μας για την “κύλιση” (scrolling), όταν διαβάζουμε ένα άρθρο ή ένα βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο Richard Wallis, εντόπισε αυτό το πρόβλημα και με το MagicScroll ελπίζει να αλλάξει τα δεδομένα. Πρόκειται για ένα επιπρόσθετο πρόγραμμα (plugin), που επιτρέπει το scrolling μέσα στο κείμενο χωρίς να χρειάζεται η μετακίνησή του στην οθόνη. Ουσιαστικά, “καθαρίζει” και σελιδοποιεί το εκάστοτε κείμενο, και προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για σταθερούς και φορητούς υπολογιστές και όχι για τις υπόλοιπες φορητές συσκευές.

Η αλήθεια είναι, πως αν αναλογιστεί κανείς το σύνολο του χρόνου που έχει χάσει κατά τη διάρκεια της μετάβασης από τη μία σελίδα ενός κειμένου στην επόμενη, θα μπορέσει να καταλάβει το πόσο πίσω έχει μείνει η συγκεκριμένη μέθοδος σε σχέση με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Κατά καιρούς, έχουν εμφανιστεί μερικές υπηρεσίες που κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το Safari Reader Mode και το Instapaper, όμως καμία από τις δύο δεν φαίνεται τόσο αποτελεσματική όσο το MagicScroll. Η νέα εφαρμογή είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και ίσως στο μέλλον δούμε μία έκδοση που θα σελιδοποιεί ολόκληρη μία ιστοσελίδα και όχι μόνο το κείμενο των άρθρων.