Η Jelly Bean κατέχει το 10% των συσκευών Android

Με τη σταδιακή υιοθέτηση της έκδοσης Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS) να συνεχίζεται, η Google έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει την διάθεση της επόμενης αναβάθμισης, Jelly Bean. Η τελευταία ενημέρωση από την εταιρία, μας δείχνει πως το 29.1% των συσκευών Android διαθέτουν την ICS, που παρουσιάζει σημαντική αύξηση από το 15.9% του περασμένου Αυγούστου.

Οι εκδόσεις Jelly Bean, Android 4.1 και 4.2, σε συνδυασμό, καταφέρνουν να φτάσουν στο 10.2% των συσκευών της πλατφόρμας, επίδοση απόλυτα ικανοποιητική για το πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας τους. Μάλιστα, αν κάνουμε τη σύγκριση με την ICS, βλέπουμε πως η έκδοση Jelly Bean έχει καταφέρει να καλύψει το συγκεκριμένο ποσοστό, αρκετούς μήνες νωρίτερα από ότι ο προκάτοχος του.

Η ταχύτητα εξάπλωσης βέβαια των νέων εκδόσεων, είναι και αποτέλεσμα τις διαφοράς της τεχνολογίας και των χαρακτηριστικών των ίδιων των συσκευών. Οι διαφορές ανάμεσα στην Android 2.3 GingerBread και την ICS ήταν πολύ μεγαλύτερες, από ότι ανάμεσα στην 4.0 και την 4.1. Τα επίπεδα των συσκευών όμως επιτρέπουν την αλλαγή από την ICS στην Jelly Bean πολύ πιο εύκολα, πράγμα που δεν μπορούσε να συμβεί παλαιότερα με την GingerBread.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η έκδοση Android 2.3 παραμένει υψηλά με ένα ποσοστό της τάξης του 47.6% των συσκευών, είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται πτώση της κάτω από το 50%, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Google.