Google: Διαθέσιμη η νέα εφαρμογή Allo, ένα chatbot για φίλους

Η εφαρμογή περιέχει και το Google Assistant

Τη νέα της εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για φορητές συσκευές, Allo, διέθεσε πρόσφατα η Google, μαζί με το Google Assistant, ένα chatbot το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απευθείας συνομιλίες με φίλους.

Η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iPhone, έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, όπως αυτοκόλλητα και emoticons, αλλά και τη δυνατότητα να «ζωγραφίζει» ο χρήστης πάνω σε εικόνες -όπως στο Snapchat. Επιπλέον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη ρύθμιση σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και να επιλέξει για πόσο καιρό θέλει να κρατήσει τα μηνύματα μέχρι αυτά να διαγραφούν.

Ωστόσο, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Allo είναι ο «βοηθός», το Google Assistant. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μόλις ενεργοποιήσει το πρόγραμμα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να «συνομιλήσει» μαζί του και να του ζητήσει να κάνει προτάσεις για εστιατόρια, να δώσει οδηγίες πλοήγησης, να παρουσιάσει φωτογραφίες, να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον καιρό, να αποθηκεύσει δεδομένα ή ακόμα και να δώσει εντολή στο smartphone για διάφορες εργασίες που μπορούν να γίνουν στο Android. Αυτές οι ενέργειες μπορούν ακόμα να πραγματοποιηθούν και σε ομαδικές συνομιλίες, «σύροντας» το Google Assistant στη συζήτηση για άμεσες προτάσεις ή πληροφορίες.

Βέβαια, εάν η Google καταφέρει με αυτή τη νέα εφαρμογή να κερδίσει τις εντυπώσεις εκεί που άλλοι έχουν αποτύχει, είναι ζήτημα χρόνου να διαπιστωθεί.