Το Pokemon GO έφτασε στην…πατρίδα του, την Ιαπωνία

Χιλιάδες τρελαμένοι Γιαπωνέζοι με τα smartphone στο χέρι ξεχύθηκαν στο κυνήγι του Πίκατσου και των φίλων του, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις ασφαλείας της κυβέρνησης

Πανδαιμόνιο επικρατεί σήμερα στο Τόκυο και άλλες μεγαλουπόλεις αφού σήμερα μαθεύτηκε ότι το παιχνίδι - παγκόσμιο φαινόμενο Pokemon GO είναι πλέον διαθέσιμο στην... πατρίδα του, την Ιαπωνία, χώρα των Pokemon.

Χιλιάδες τρελαμένοι Γιαπωνέζοι με τα smartphone στο χέρι ξεχύθηκαν στο κυνήγι του Πίκατσου και των φίλων του, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις ασφαλείας που είχε εκδώσει η Ιαπωνική κυβέρνηση

Το Εθνικό Κέντρο Ετοιμότητας Περιστατικών και Στρατηγικής για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο (NISC) εξέδωσε εννέα οδηγίες προς τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων που σκοπεύουν να ασχοληθούν με το παιχνίδι, συμβουλεύοντάς τους να μην χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα ώστε να μην πέσουν θύματα πλαστών εφαρμογών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, είναι σπάνιο για την NISC να εκδίδει συμβουλευτικές οδηγίες που αφορούν σε παιχνίδια, ωστόσο η ιαπωνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για ένα ενδεχόμενο πανδαιμόνιο.

Η NISC εξέδωσε επίσης προειδοποίηση στους παίκτες σχετικά με τον κίνδυνο θερμοπληξίας κατά τη διάρκεια του ιδιαίτερα ζεστού καλοκαιριού της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να περιπλανώνται σε «επικίνδυνες» περιοχές.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών όταν αυτοί παίζουν το Pokemon GO.

«Θα ήθελα η πολίτες να ακολουθήσουν τις συμβουλευτικές οδηγίες που εξέδωσε η κυβέρνηση για ασφαλή χρήση των κινητών τους τηλεφώνων», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.