Το στοίχημα του πλαστικού χρήματος: Να αυξηθούν οι χρήστες smartphones!

Στοίχημα έχει γίνει για πολλές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, αλλά και για την Ελλάδα, που μαστίζεται από τη φοροδιαφυγή, η χρήση του πλαστικού χρήματος. Η λύση ίσως δεν κρύβεται σε οικονομικά μεγέθη και τερτίπια όμως αλλά στην τεχνολογία!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σχετικά με την ανάπτυξη γενικά του ηλεκτρονικού επιχειρείν στη χώρα μας, στο 11ο E-Business Forum, μετά από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), υπερδιπλασιάστηκε η χρησιμοποίηση της πλαστικής κάρτας, χρεωστικής ή πιστωτικής.

Μέχρι το 2020, το 38% των συναλλαγών που θα πραγματοποιούνται στο εμπόριο, αναμένεται να γίνονται μέσω digital καναλιών.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε το 74% είναι χρήστες ίντερνετ, το 58% έχουν κάποιον λογαριασμό στα social media, το 54% έχει smartphone, επτά στα 10 νοικοκυριά έχουν ευρυζωνικό ίντερνετ, το 27% των Ελλήνων ψωνίζει online, ενώ το 8% αγοράζει, μέσω κινητού.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν λοιπόν ότι όσοι αυξάνονται οι χρήστες smartphones και ίντερνετ, τόσο αυξάνονται και οι digital συναλλαγές. Επομένως το στοίχημα ίσως δεν βρίσκεται στις παραδοσιακές φορολογικές δομές αλλά στην τεχνολογική εκπαίδευση του κόσμου και τη διείσδυση της τεχνολογίας.