Οι καρδούλες… σκότωσαν τα αστεράκια στο Twitter!

Ξεχάστε τα αστεράκια, καλωσορίστε τις καρδούλες! Το Twitter αιφνιδίασε σήμερα τα εκατομμύρια χρηστών του, “εξαφανίζοντας” την επιλογή favorite με το χαρακτηριστικό κίτρινο αστεράκι, η οποία υποδείκνυε ότι η ανάρτηση άρεσε σε έναν χρήστη, και λανσάροντας στη θέση της την επιλογή like, με έμβλημα μία κόκκινη καρδούλα.

Σύμφωνα με το Twitter, το αστεράκι συχνά μπέρδευε τους νέους χρήστες, που δεν καταλάβαιναν ακριβώς το νόημά του, ενώ η καρδιά είναι ένα πιο οικείο σύμβολο, που έχει παρόμοιο νόημα σε διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες.

Τον περασμένο Ιούνιο, ορισμένοι χρήστες είχαν δει ξαφνικά (και προσωρινά) το favorite να αντικαθίσταται από το like, με το Twitter να παραδέχεται τότε ότι επρόκειτο για ένα “πείραμα”. Ωστόσο, λίγοι περίμεναν πως αυτό το πείραμα θα γινόταν πράξη και τελικά το αστέρι του Twitter θα... έπεφτε για να αντικατασταθεί από μία καρδιά.

“Η καρδιά είναι πιο εκφραστική, επιτρέποντας τη διατύπωση μίας σειράς συναισθημάτων και την εύκολη σύνδεση με ανθρώπους. Και στα τεστ μας βρήκαμε ότι ο κόσμος το λάτρεψε”, υποστηρίζει το Twitter – αν και οι πρώτες αντιδράσεις από χρήστες είναι μάλλον αρνητικές, καθώς οι περισσότεροι είχαν συνηθίσει το κίτρινο αστεράκι...