Η Nokia πούλησε τα κεντρικά της γραφεία σε Φινλανδούς

H Νοkia με ανακοίνωση της, γνωστοποίησε τη συμφωνία με την Φιλανδική κτηματομεσιτική εταιρία Exilion Real Estate I Ky, για την πώληση των κεντρικών γραφείων της στην περιοχή Keilaniemi του Espoo της Φιλανδίας. Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται στα 170 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Νokia έχει ήδη συμφωνήσει με την Exilion για πολυετή μίσθωση των εγκαταστάσεων. Η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Ο οικονομικός διευθυντής της Νοkia,Timo Ihamuotila, σε δηλώσεις του είπε πως “είχαμε μια ολοκληρωμένη διαδικασία πώλησης τόσο με Φινλανδούς όσο και με ξένους επενδυτές και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Όπως έχουμε πει και παλαιότερα, η κατοχή ακινήτων δεν είναι κομμάτι των βασικών δραστηριοτήτων της εταιρίας και όταν εμφανίζονται καλές ευκαιρίες είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε τέτοιου είδους περιουσιακά στοιχεία. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε κανονικά στα κεντρικά μας γραφεία σε μακροπρόθεσμη βάση.”

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Exillion, Ari Talja, τόνισε πως ”Λόγω της ποιότητας των κτιρίων, της τοποθεσίας και του μακροχρόνιου συμβολαίου, αυτή η ιδιοκτησία ταιριάζει άριστα στην επενδυτική μας πολιτική. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με μια εταιρία σαν την Νokia. Αυτή η συμφωνία σχεδόν διπλασιάζει την αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρίας, ενώ αναζητούμε νέες ιδιοκτησίες με στόχο τη δημιουργία νέου χαρτοφυλακίου.”

Να σημειώσουμε εδώ πως οι εγκαταστάσεις της Nokia χτίστηκαν στο διάστημα 1996-2001 και από τότε στεγάζουν την εταιρία. Έχουν έκταση 48.000m² και είχαν σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Pekka Helin. Το συγκρότημα αποτελείται τρία κτήρια γραφείων και χώρο στάθμευσης 1250 θέσεων.

Σχετικά Tags
Nokia