Αναβαθμίζει τους χάρτες της η Google

Η Google κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες τη νέα της αναβάθμιση για την υπηρεσία χαρτών της που πλέον χρησιμοποιείται από περίπου 800.000 ιστοσελίδες. Το Google Maps είναι μία υπηρεσία που μπορεί να ενσωματωθεί σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές και για το λόγο αυτό η Google σχεδίασε το νέο update, κυρίως για την πλατφόρμα του Android.

Το νέο API (Application Programming Interface) που κυκλοφόρησε, περιλαμβάνει καινούρια δομή με γρηγορότερους χάρτες που θα επιτρέπουν την πλοήγηση σε δισδιάστατη ή σε τρισδιάστατη προβολή. Επίσης θα γίνεται δυνατή η κλίση και η περιστροφή των χαρτών με πολύ απλές κινήσεις.

Η Google δήλωσε πως “με τη νέα έκδοση των Google Maps Android API, οι προγραμματιστές θα μπορούν να προσαρμόσουν τους χάρτες στις ιστοσελίδες ή τις εφαρμογές τους. Καταφέραμε να ενσωματώσουμε πολλά από τα χαρακτηριστικά που κατά καιρούς μας είχαν ζητηθεί όπως ένα πιο δυναμικό και ευέλικτο περιβάλλον που να συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες οθόνες των tablet, τη δυνατότητα δημιουργίας επισημάνσεων με πολύ λιγότερο κώδικα και την προσθήκη περισσότερων στρώσεων επιφάνειας συμπεριλαμβανομένων, δορυφορικής, υβριδικής, ανάγλυφης και πλέον εσωτερικούς χάρτες για τα μεγάλα αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα. Πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν τους Google Maps όπως οι Trulia, Expedia Hotels και FlightTrack. Σύντομα, αναβαθμίζοντας αυτές τις εφαρμογές, θα μπορείτε να βιώσετε την εμπειρία του νέου εμπλουτισμένου μας API”.

Η Google εξέλισσε τους νέους χάρτες τις εδώ και αρκετό διάστημα και η νέα αναβάθμιση αποζημίωσε τους κατασκευαστές ιστοσελίδων και εφαρμογών που περίμεναν πως και πως τα νέα χαρακτηριστικά.