Ανάρπαστο το νέο iPhone

Δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των παραγγελιών που έγιναν τις πρώτες ώρες μετά την διάθεση του iPhone 5 από το επίσημο κατάστημα της Apple, η εταιρεία όμως δήλωσε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένη από την αυξημένη ζήτηση του νέου της smartphone.

«Ο αριθμός των παραγγελιών για το iPhone 5 ήταν απίστευτος» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο AllThingsD, «έχουμε ενθουσιαστεί από την ανταπόκριση των καταναλωτών». Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε μία ώρα εξαντλήθηκε το αρχικό απόθεμα της Apple, η οποία «πάγωσε» τις παραγγελίες μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ λίγες ώρες αργότερα εξαντλήθηκαν και τα αποθέματα της AT&T και της Verizon. Προς το παρόν, η Sprint είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει ακόμα απόθεμα.

Μάλιστα η μηδενική διαθεσιμότητα σημαίνει πως όποιος παραγγείλει τώρα το iPhone 5 μέσω της Apple η των παρόχων θα το έχει στα χέρια του τις επόμενες δυο με τρείς εβδομάδες. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple δηλώνει ενθουσιασμένη με τον ανταπόκριση του κοινού.

Πέρσι τον Οκτώβριο το iPhone 4S ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο παραγγελίες τις πρώτες 24 ώρες, με την Apple να δηλώνει πως ήταν «περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο νέο προϊόν». Σημειώνεται ότι ένα χρόνο νωρίτερα το iPhone 4 σημείωσε 600.000 παραγγελίες μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.