Redux The Dark Matters: Ένα νέο παιχνίδι αποκλειστικά για Dreamcast

Εν αναμονή και... ανυπομονησία, οι φανατικοί της κονσόλας παιχνιδιών Dreamcast της Sega καθώς αναμένεται εκ Γερμανίας ένα νέο videogame αποκλειστικά για την κονσόλα που πλέον μετρά 16 χρόνια ζωής.

Η γερμανική εταιρεία Hucast Games ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει τη συνέχεια του παιχνιδιού με τίτλο Redux: The Dark Matters, το οποίο είχε κυκλοφορήσει στα μέσα του 2012. Το νέο παιχνίδι, το RDX2, είναι ένα shoot-em-up παιχνίδι στο οποίο η ηρωίδα, η Annie, περνά διάφορα στάδια με σκοπό να αντιμετωπίσει και να καταστρέψει ένα στρατό εξωγήινων που προσπαθούν να εισβάλουν στη Γη.

"Η δημιουργία παιχνιδιών για την κονσόλα Dreamcast αποτελεί στις μέρες μας πολυτέλεια, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος ο οποίος θα είναι σε θέση να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προγραμματιστεί το περίπλοκο υλικό", δήλωσε η Ρενέ Χέλγουιγκ, διευθύνων σύμβουλων της εταιρείας. "Ωστόσο, η ανάπτυξη του RDX2 έχει ήδη ξεκινήσει και θα είναι σύντομα διαθέσιμο για το Sega Dreamcast. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη φάση του εικαστικού μέρους του παιχνιδιού και έχουμε προσλάβει κάποιους πραγματικά ταλαντούχους καλλιτέχνες στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών. Το Redux 2 θα περιλαμβάνει πολλούς τρομακτικούς χαρακτήρες, όπως εξωγήινους, τέρατα και ρομπότ, οι οποίοι θα πρέπει να νικηθούν", πρόσθεσε η ίδια.

Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάιο του 2016.