Νέα αναβάθμιση των Windows Phone 8 με όνομα Apollo Plus

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία των Windows Phone 8 από τη Microsoft, πηγές του TheVerge αναφέρουν πως η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη μιας αναβάθμισης τους, με κωδική ονομασία «Apollo Plus».

Το Apollo Plus θα φέρει νέα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες στο σύστημα της Microsoft που δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες κατά τη δημιουργία της αρχικής έκδοσης. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά που έγιναν γνωστά είναι η διόρθωση κάποιον προβλημάτων στην κεραία του WiFi, η υποστήριξη VPN (Virtual Private Network) και κάποιες βελτιώσεις στο σύστημα ήχου.

Το Apollo Plus θα προσφέρει στα Windows Phone 8 τη δυνατότητα ασύρματης λήψης αναβαθμίσεων (ΟΤΑ), αφού μέχρι στιγμής οι κάτοχοι Windows Phone έπρεπε να συνδέουν τη συσκευή τους σε κάποιον υπολογιστή για να εγκαταστήσουν την οποιαδήποτε ενημέρωση στο λειτουργικό.

Η ίδια η Microsoft, μέσω του Thomas Fennel, παραδέχτηκε πως δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να δημιουργήσει ένα κέντρο ειδοποιήσεων που να συλλέγει πιθανά λάθη ή ακόμα και προτάσεις για την βελτίωση των Windows Phone 8 και είναι πολύ πιθανό να ενσωματώσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στην επερχόμενη αναβάθμιση.

Το Apollo Plus, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα παρουσιαστεί από την εταιρία τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο διεθνές συνέδριο για κινητές συσκευές Mobile World Congress (MWC).