Ομάδα δικηγόρων σκοπεύει να μηνύσει την Microsoft

Ένας δικηγόρος από την Καλιφόρνια αποφάσισε να μηνύσει την Microsoft για ψευδή διαφήμιση και για αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές αφού διαπίστωσε ότι από τα 32GB αποθηκευτικού χώρου που διαθέτει το tablet, η χρησιμοποιήσιμη μνήμη είναι μόνο η μισή.

Συγκεκριμένα, ο Andrew Sokolowski, δικηγόρος στο επάγγελμα, αγόρασε την συσκευή και αφού την «γέμισε» με μουσική και έγγραφα ανακάλυψε πως μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο τα 16GB. Αποφάσισε λοιπόν με την ομάδα δικηγόρων του να μηνύσει την εταιρεία, ελπίζοντας πως θα αλλάξει τον τρόπο που διαφημίζει την εσωτερική μνήμη του Surface.

Σύμφωνα με έναν δικηγόρο της ομάδας, η αγωγή αποσκοπεί «στην προστασία των καταναλωτών καθώς οδεύουμε προς την περίοδο των εορτών». Τονίζει επίσης πως ο Sokolowski δεν διεκδικεί αποζημίωση από την Microsoft αλλά θέλει να του επιστραφούν τα χρήματα της αγοράς του Surface.

Η ίδια η εταιρεία διαφημίζει πως το Surface διαθέτει 32GB χώρου, στην πραγματικότητα όμως τα Windows RT, το Office και διάφορες άλλες εφαρμογές που εγκαθιστά η εταιρεία σε αυτό καταλαμβάνουν περίπου τον μισό χώρο. Οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως η εταιρεία έχει «κρύψει» τόσο καλά αυτήν την πληροφορία που «θα πρέπει να ψάξετε για αυτήν συγκεκριμένα, αλλιώς δεν θα την βρείτε ποτέ».

Την ίδια στιγμή όμως η εταιρεία τονίζει πως έχει ξεκαθαρίσει το όλο θέμα σχετικά με την χωρητικότητα του Surface, ενώ η δυνατότητα χρήσης μιας κάρτας microSD ή ενός εξωτερικού δίσκου για την επέκταση της μνήμης λύνει το πρόβλημα της χωρητικότητας.

Με αυτά τα δεδομένα η αγωγή ακούγεται αρκετά «ευκαιριακή» και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά η ομάδα του Sokolowski καταφέρει να κάνει την Microsoft να αλλάξει τον τρόπο που διαφημίζει τα προϊόντα της.