Επίθεση χάκερ στα δίκτυα PlayStation της Sony

Ανέκαμψαν και επανήλθαν σε φυσιολογική λειτουργία τη Δευτέρα 25 Αυγούστου τα PlayStation Network και Sony Entertainment Network.

Τα δύο συστήματα της Sony τέθηκαν εκτός λειτουργίας την Κυριακή επί εννέα τουλάχιστον ώρες, μετά από κυβερνο-επίθεση μέσα από τεχνητή πλημμύρα αιτημάτων σύνδεσης στις υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

H εταιρεία, πάντως, απαντά στους φόβους ότι η ιστορία του Απριλίου του 2011 δε θα επαναληφθεί, διαβεβαιώνοντας εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της ότι τα στοιχεία τους είναι ασφαλή.

Σχετική ανακοίνωση δημοσιεύεται στο επίσημο blog του PlayStation Network.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει πως την ευθύνη για την κατανεμημένη επίθεση (DDoS) φέρονται να αναλαμβάνουν μέσω Twitter δύο ομάδες, με τις ονομασίες Lizard Squad και Fame, με την δεύτερη να διαψεύδει τους ισχυρισμούς της πρώτης και να αναρτά βίντεο στο οποίο προβάλλει τα κενά ασφαλείας στο Playstation Network.

Ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού που εμφανίζεται ως FameGod αναφέρει ότι η Sony θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Microsoft σε ότι αφορά στην ασφάλεια και να μην επιτρέπει την πρόσβαση Playstation που έχουν υποστεί jailbreak στο δίκτυό της. Εντούτοις, αμφότερες οι ομάδες αφήνουν να εννοηθεί ή εκτοξεύουν άμεσα απειλές ότι "Xbox is Next" (@FameGod).