Ξεπέρασε τις 8 εκατομμύρια πωλήσεις το Minecraft

Με ανακοίνωση του στο προφίλ του στο Twitter, ο Markus Persson, γνωστός με το ψευδώνυμο «Notch» αποκάλυψε πως το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια πωλήσεις στην έκδοση για υπολογιστές.

Ο αριθμός αυτός αρχικά δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως πως το Minecraft είναι δημιούργημα μιας ανεξάρτητης προγραμματιστικής εταιρείας. Τέτοιου είδους προγραμματιστικές εταιρείες συνήθως αποτελούνται από μικρές ομάδες προγραμματιστών οι οποίοι εστιάζουν στην καινοτομία των παιχνιδιών τους και βασίζονται στην ψηφιακή διανομή τους και όχι σε εκδοτικές εταιρείες.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιχνίδια τους δύσκολα γνωρίζουν ανάλογη επιτυχία και η ανάδειξη τους ανάμεσα στο πλήθος των πιο εμπορικών παιχνιδιών είναι σπάνια. Τα τελευταία χρόνια όμως, ο τρόπος διανομής τους καθώς και τα προγραμματιστικά εργαλεία που προσφέρουν τα «Indie» (από την λέξη independent) games έχουν προκαλέσει σημαντική αύξηση της δημοτικότητας τους.

Το Minecraft, το οποίο δημιούργησε η σουηδική εταιρεία του Persson, Mojang, προσελκύει ολοένα και περισσότερους χρήστες κάθε μήνα. Επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στην δημιουργία περιεχομένου από τους ίδιους τους χρήστες, χρησιμοποιώντας «κύβους» για την κατασκευή οποιασδήποτε κατασκευής, όπως γίνεται και με το γνωστό παιχνίδι Lego. Για αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει μια μεγάλη κοινότητα παικτών που αφιερώνουν αρκετές ώρες την ημέρα στις δημιουργίες τους.

Ο κύκλος ανάπτυξης του Minecraft ήταν το λιγότερο ανορθόδοξος. Οι χρήστες υπολογιστών μπορούσαν να κατεβάσουν το παιχνίδι από το 2009, όταν κυκλοφόρησε η «Alpha» έκδοση. Η πρώτη beta κυκλοφόρησε στο τέλος του 2010 αλλά το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε ως εμπορικό προϊόν μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Οι πωλήσεις από τότε αυξάνονται με αρκετά γρήγορο ρυθμό, ήδη όμως κατά την εμπορική κυκλοφορία του το Minecraft είχε γίνει αδιαμφισβήτητα σημείο αναφοράς στους gamers αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα του διαδικτύου.

To Minecraft είναι ακόμα διαθέσιμο και στο Xbox 360 μέσω του Xbox Live Arcade ενώ μια αρκετά περιορισμένη έκδοση του, η οποία δεν διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, κυκλοφορεί για συσκευές Android και iOS.

Σε περίπτωση που δεν έχετε παίξει ποτέ τα παιχνίδι, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το επίσημο trailer:

Σχετικά Tags
Games