Wikipedia: “Μπλόκο” στην διαχείριση άρθρων από μέλη του Κογκρέσου

Οι διαχειριστές της παγκόσμιας διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia "μπλόκαραν" την επεξεργασία των άρθρων της από χρήστες των υπολογιστών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά από "επίμονο ενοχλητικό γράψιμο", η αλλιώς ηλεκτρονικό τρολάρισμα.

Η απαγόρευση ισχύει για 10 ημέρες και αποφασίστηκε από τη Wikipedia , μετά από ανώνυμες αλλαγές που έγιναν σε άρθρα και καταχωρήσεις που αφορούν πολιτικούς, διεθνείς επιχειρήσεις, καθώς και εκδηλώσεις όπως η δολοφονία του Κένεντι. 

Για παράδειγμα, στην βιογραφία του πρώην υπουργό άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, κάποιος έγραψε ότι ήταν μια " εξωγήινη σαύρα". Σε μία άλλη επέμβαση, αναφερόταν ότι η Κυβέρνηση της Κούβας βρισκόταν πίσω από ψεύτικες αποστολές στο διάστημα και προσεληνώσεις.  

Οι υπεύθυνοι της Wikipedia είχαν προειδοποιήσει τους συντάκτες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων από το Μάρτιο του 2012 ενώ, όπως αναφέρει ο δημιουργός του λογαριασμού που εντοπίζει παρόμοια περιστατικά, δημοσιογράφος και προγραμματιστής, Tom Scott, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν καταγραφεί 5900 επεξεργασίες άρθρων από υπολογιστές της κυβέρνησης των ΗΠΑ.