Περιηγηθείτε στην Ακροπόλη εικονικά, από το κινητό σας

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει την Ακρόπολη "από κοντά" ακόμα και κάποιος που ζει στην άλλη άκρη της γης δίνει η εφαρμογή acropolis-virtualtour.gr.   

Πρόκειται για μια εικονική περιήγηση σε όλα τα μνημεία του Ιερού Βράχου που δίνει την δυνατότητα "ξενάγησης" στον αρχαιολογικό χώρο με διαδραστικό τρόπο. 

Η "Εικονική Περιήγηση" στην Ακρόπολης αποτελείται από εικόνες και πανοράματα υψηλής ανάλυσης των σπουδαιότερων μνημείων - του Παρθενώνα, των Προπυλαίων, του Ερεχθείου και του ναού της Αθηνάς Νίκης - καθώς και από λεπτομερείς φωτογραφικές απεικονίσεις επιλεγμένων εξωτερικών όψεων των αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το βράχο.  

Για να βρεθείτε αυτή τη στιγμή στην Ακρόπολη,  κάντε κλικ εδώ!

Η φωτογραμμετρική αποτύπωση της επιφάνειας του βράχου σε μορφή χάρτη επιτρέπει τον προσανατολισμό και την πλοήγηση στα επιμέρους σημεία θέασης. Οι εικόνες προσφέρουν δυνατότητες αυξημένης εστίασης στις λεπτομέρειες των μνημείων που είναι δύσκολο να γίνουν ορατές κατά την επίσκεψη στο χώρο. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να αντιληφθεί τη θέση του μνημείου σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο ή ακόμα και να πραγματοποιήσει ένα εικονικό «περίπατο» επιλέγοντας τη δική του διαδρομή. 

Η εφαρμογή είναι μια πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) προκειμένου να είναι διαδικτυακά προσβάσιμος ο χώρος της Ακρόπολης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία για να γνωρίσουν τα μνημεία κάθε ενδιαφερόμενος ή πιθανός επισκέπτης, αλλά και ως επιστημονικό ή εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διευκόλυνση της έρευνας σε διάφορους κλάδους.