Τέταρτη η ZTE στους κατασκευαστές smartphones

Την τέταρτη θέση στην κατάταξη των μεγαλύτερων κατασκευαστών παγκοσμίως κατέλαβε η κινέζικη εταιρεία ZTE, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας στατιστικών International Data Corporation.

Με αυξημένες πωλήσεις της για το τρίτο τρίμηνο του 2012, οι οποίες έφτασαν τα 7.5 εκατομμύρια συσκευές, η κινέζικη εταιρεία ξεπέρασε ακόμα και την HTC και βρέθηκε κάτω από την Apple, την Samsung και την RIM. Θεωρείται μάλιστα θέμα χρόνου να ξεπεράσει και την RIM και να βρεθεί στην τρίτη θέση, αφού η διαφορά μεταξύ των δυο εταιρειών είναι μόλις 0.1%.

Η επιτυχία της ZTE σίγουρα οφείλεται στην επέκταση της στις αγορές εκτός Κίνας. Το 35% των πωλήσεων της για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου προέρχονται από διεθνής αγορές, όπως της Βόρειας Αμερικής, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας.

«Η απόδοση της σειράς της ναυαρχίδας μας, Grand, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην συνεχιζόμενε ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα» δήλωσε ο He Shiyou, προϊστάμενος του τμήματος συσκευών της ZTE. «Αυτές περιλαμβάνουν τόσο συσκευές 3G και LTE όσο και το τετραπύρηνο Grand Era, το διπύρηνο Grand X και το Grand X In με επεξεργαστή Intel. Κυκλοφορήσαμε ακόμα το λεπτότερο τετραπύρηνο τηλέφωνο στον κόσμο, το Grand Era U985 μέσα στο τρίτο τρίμηνο.

Την ίδια στιγμή η ZTE είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατασκευάστρια στον τομέα της, πίσω από την Apple, αφού παρουσίασε αύξηση 400% στις πωλήσεις της από πέρσι. Το 2011 η εταιρεία πούλησε συνολικά 15 εκατομμύρια συσκευές, ενώ μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 έφτασε στον μισό αριθμό των περσινών της πωλήσεων.

Με τέτοια άνοδο δεν θα ήταν καθόλου περίεργο αν η πορεία της στο επόμενο τρίμηνο την έφερνε στην τρίτη θέση της κατάταξης.