Νέο Android smartphone από την Huawei

Μια ακόμα high-end συσκευή παρουσίασε η Huawei, η οποία δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει να προσφέρει smartphones με φαινομενικά υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά σε αρκετά προσιτή τιμή. Το νέο τηλέφωνο αποτελεί τον διάδοχο του Huawei Honor και ενσωματώνει αρκετά ισχυρά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Το Honor 2 χρησιμοποιεί τετραπύρηνο επεξεργαστή K3V2 χρονισμένο στο 1.4GHz, 2GB μνήμης RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Διαθέτει οθόνη 4.5 ιντσών με πυκνότητα εικονοστοιχεών 326ppi πλησιάζοντας αρκετά τις οθόνες Retina, ενώ η κάμερα του χρησιμοποιεί αισθητήρα 8 megapixel και έχει δυνατότητα λήψης βίντεο σε ποιότητα 720p.

Χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android 4.0 Ice Cream Sandwitch χωρίς να γνωρίζουμε αν η εταιρεία σκοπεύει να το αναβαθμίσει στο Jelly Bean και η μπαταρία του είναι ικανή να προσφέρει 72 ώρες αυτονομία σε λειτουργία standby.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει αρχικά στην κίνα, με τιμή περίπου 300 δολάρια, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμα αν η Huawei σκοπεύει να την προωθήσει και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ακόμα και αν δεν ακολουθήσει τα χνάρια της Xiaomi, η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα το Mi-Two στην Ευρώπη, οι καταναλωτές σίγουρα θα μπορούν να το βρουν στο Amazon, με αρκετά ανεβασμένη τιμή όμως σε σχέση με την προτεινόμενη λιανική.

Η κυκλοφορία της στις ΗΠΑ πάντως θα πρέπει να θεωρείται απίθανη. Στις αρχές του μήνα η ίδια η κυβέρνηση της χώρας είχε χαρακτηρίσει την κινέζικη εταιρεία (μαζί με την ZTE) ως απειλή για την εθνική ασφάλεια.