H Lenovo εξαγόρασε μερίδιο της Google στη Motorola

Το Lenovo Group, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συμφώνησε να αγοράσει την μονάδα παραγωγής της Motorola Mobility από τη Google, έναντι 2.910.000.000 δολαρίων. Έτσι, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, συνεχίζει να 'ξεσηκώνει' την αγορά των αμερικανικών επιχειρήσεων τεχνολογίας.

Η πώληση θα γίνει με 1.410.000.000 δολάρια σε μετρητά, καθώς και με αποθεματικό της Lenovo, το οποίο καταβληθεί κατά το κλείσιμο της συμφωνίας και ανέρχεται στα 1.500.000.000 δολάρια, τα οποία πρέπει να καταβληθούν με γραμμάτιο τριών ετών, όπως ανακοίνωσε η Google χθες.

Η Google θα διατηρήσει την πλειοψηφία της Motorola Mobility, καθώς και χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με τη Lenovo να λαμβάνει άδεια για την πνευματική ιδιοκτησία.

Είναι η δεύτερη μεγάλη συμφωνία της Lenovo στο έδαφος των ΗΠΑ σε μια εβδομάδα, καθώς η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών καταβάλει κάθε προσπάθεια να εισβάλει στις παγκόσμιες αγορές τεχνολογίας. Η Lenovo την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι αγοράζει μέρος της IBM για 2.3 δισ.

Η συμφωνία τερματίζει τη βραχύβια επιδρομή της Google στην παραγωγή κινητών συσκευών και σηματοδοτεί την υποχώρησή της από τη συγκεκριμένη αγορά. Θυμίζουμε ότι είχε καταβάλει 12.500 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της Motorola το 2012.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η τιμή μετοχής της Google αυξήθηκε κατά 2,2% σε περίπου, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, όπως ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές που συμμετείχαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.