Διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες για το Nexus 4

Αρκετά νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία παρουσίασης του, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα της Αγγλίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη του Nexus 4, μια από τις νέες συσκευές της Google που κατασκευάζεται από την LG, ενώ αποκάλυψε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το κατάστημα Carphone Warehouse προσφέρει από σήμερα το Nexus 4 για προ-παραγγελία στο eshop του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της καταχώρησης, η συσκευή θα έχει οθόνη 4.7 ιντσών με ανάλυση 1280x768 pixel, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4, αποθηκευτικό χώρο 8GB χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD, τεχνολογία NFC και φωτογραφική μηχανή 8 megapixel.

Η ανάρτηση μάλιστα δεν έχει ακόμα «κατέβει» από το eshop του καταστήματος, κάτι που μάλλον σημαίνει πως είναι πραγματική.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο τα πρώτα benchmarks  της συσκευής. Συγκεκριμένα, το GL Benchmark την τοποθέτησε στην τέταρτη θέση της κατάταξης, πίσω από το Asus PadFone 2 και το Xiaomi Mi-2, κάτι που σημαίνει πως μιλάμε για μια «δυνατή» συσκευή. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το GSMarena οι επιδόσεις του στον τομέα των γραφικών είναι παρόμοιες με αυτές του Optimus G.

Το Carphone Warehouse προσφέρει προς το παρόν το Nexus 4 μόνο με συμβόλαιο, χωρίς να έχει αποκαλύψει την λιανική τιμή του. Αναφέρει ακόμα ότι θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, ίσως και της υπόλοιπης Ευρώπης στις 30 Οκτωβρίου.