Ήρθε το τζετ-σκι του μέλλοντος

Στο τέλος του 2011, ο Γάλλος κατασκευαστής Φιλίπ Φρετέλ παρουσίασε στις Κάνες ένα ηλεκτρικό σκάφος, που μοιάζει με τζετ σκι και ονομάζεται Exo Watt. Τώρα μετά από αρκετές τεχνικές προσαρμογές, και πολλές δοκιμές, το σκάφος είναι έτοιμο προς εμπορική διάθεση.

Το Exo Watt , το τζετ-σκι του μέλλοντος, αποτελεί μια λιγότερο θορυβώδη έκδοση των μεγάλων, φασαριόζικων τζετ σκι και είναι απολύτως οικολογικό καθώς είναι εντελώς ηλεκτροκινούμενο και τροφοδοτείται από μπαταρίες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του; Δεν χρειάζεται άδεια να το οδηγήσεις. Είναι εύκολο να το μετακινήσεις (ζυγίσει μόνο 15 κιλά, μαζί με τους μπαταρίες). Χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και αποτελείται από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η ηλεκτρική μηχανή, περιλαμβάνει μια προπέλα που είναι καλυμμένη μέσα σε ένα σωλήνα, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η οδήγηση σε περιοχή που υπάρχουν λουόμενοι. Η μηχανή λειτουργεί με τρεις μπαταρίες, που επιτρέπουν στο σκάφος να πιάνει τους 15 κόμβους για μια ολόκληρη ώρα. Όλο το σκαρί του Exo Watt έχει κατασκευαστεί από συνθετικά υλικά, που συναντάμε συνήθως στην αεροναυπηγική. Αυτό του επιτρέπει να είναι πανάλαφρο και ιδιαίτερα ανθεκτικό στις δύσκολες συνθήκες.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση κοστίζει 7.000 ευρώ, ενώ η ακριβή βερσιόν αγγίζει τα 20.000 ευρώ, καθώς το σκαρί είναι από ανθρακονήματα.