Πρωτότυπες εφευρέσεις στην διεθνή έκθεση CES 2014

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση των τεχνολογικών επιτευγμάτων . Η διεθνής έκθεση ηλεκτρονικών ειδών οικιακής χρήσης, CES, παραδοσιακά υπαγορεύει τις τάσεις στο είδος της, φιλοξενώντας τα τεχνολογικά προϊόντα που θα δούμε στα ράφια εντός του έτους.

Η έκθεση Τεχνολογίας του Λας Βέγκας άνοιξε σήμερα τις πύλες της, φιλοξενώντας πάνω από 3.200 εκθέτες, οι οποίοι παρουσιάζουν την αιχμή της οικιακής τεχνολογίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έρθουν σε επαφή με τις νέες τηλεοπτικές τεχνολογίες Ultra HD, τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας, εφαρμογές για έξυπνες συσκευές που επιτρέπουν τον έλεγχο όλων των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού, αλλά και με πρωτότυπες εφευρέσεις όπως η οδοντόβουρτσα που στέλνει στην έξυπνη συσκευή του χρήστη πληροφορίες για το πόσο καλά πλύθηκαν τα δόντια του και πόσο καθαρά είναι!

Φυσικά, την τιμητική τους έχουν τα video games εικονικής πραγματικότητας και ο εξοπλισμός τους. Στη φετινή CES με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση του παιχνιδοϋπολογιστή Steam machine της Valve, ο οποίος θα τρέχει το δικό του λειτουργικό σύστημα Steam που προορίζεται αποκλειστικά για παιχνίδια.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας, η Samsung παρουσίασε την "Εύκαμπτη Τηλεόραση" - ένα μοντέλο που επιτρέπει τη ρύθμιση της καμπυλότητας της οθόνης της με τηλεχειρισμό (φωτ).

"Είναι και συναρπαστικό. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση και υπάρχουν πολλά για να δούμε. Και για να έχει κανείς μια σαφή εικόνα των τάσεων που αναδύονται, θα πρέπει να φοράει πατίνια, για να μπορεί να το γυρίσει πολλές φορές" δήλωσε στο Euronews ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Stuff.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή.