Ένας “Τιτάνας” στην έκθεση Bakutel 2013

H “Bakutel 2013” είναι η μεγαλύτερη έκθεση για τις τηλεπικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες στην περιοχή της Κασπίας.

Φέτος, διοργανώνεται για 19η φορά στο Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και προσφέρει στους επισκέπτες της ένα δωρεάν ταξίδι στο μέλλον.

Μια τοπική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός "έξυπνου" σπιτιού που ελέγχεται από ένα έξυπνο κινητό. Λείπετε σε επαγγελματικό ταξίδι; Απλά πατήστε τα κουμπιά για να ανοίξετε τις πόρτες, την θέρμανση, τα φώτα, ακόμα και την καφετιέρα. Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν με ένα τηλέφωνο ή ακόμα και μέσω facebook. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το ίδιο το σπίτι θα σας στείλει sms!!!

Μια άλλη ιδέα για smartphone έρχεται από το Ισραήλ. Η εταιρεία “Life watch” δημιούργησε ένα… ιατρικό κινητό, που έχει την δυνατότητα να μετρήσει την θερμοκρασία σας, το σάκχαρο, να ελέγχει την δίαιτά σας, ακόμα και να κάνει ηλεκτρονικό καρδιογράφημα!

Επίσης, στην έκθεση παρουσιάστηκε ένας διαδραστικός πίνακας που μπορεί να βοηθήσει τον δάσκαλο, όταν ο γραφικός του χαρακτήρας δεν είναι και ο καλύτερος, ώστε να γίνουν κατανοητά όσα γράφει στους μαθητές, ακόμα και αν είναι στην άλλη άκρη κόσμου. “Μπορώ να μοιραστώ την επιφάνεια εργασίας μου στον μαυροπίνακα. Οι μαθητές μπορούν να δουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους, μέσω ίντερνετ, όλο το περιεχόμενο που έχω εδώ”, εξηγεί ο τοπικός διευθυντής της Hitachi.

Αναμφισβήτητα όμως, το ρομπότ Τιτάν είναι ο γκεστ σταρ σε αυτήν την έκθεση. Είναι διάσημος σε όλον τον κόσμο και κυριολεκτικά γεμάτος με πολλές ασύρματες συσκευές και εφαρμογές. Με τις συνομιλίες του, τα τραγούδια, ακόμα και τις χορευτικές του φιγούρες, κλέβει τις εντυπώσεις στην “Bakutel 2013”.