Google και Μιcrosoft κατά της παιδικής πορνογραφίας

Οι μεγαλύτερες εταιρίες μηχανών αναζήτησης παγκοσμίως, Google και Microsoft, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο. 

Οι δύο κολοσσοί συμφώνησαν σε κοινά μέτρα ώστε να είναι πιο δύσκολο να βρει κάποιος εικόνες παιδιών online.

Χρησιμοποιώντας νέο εξειδικευμένο λογισμικό, στο εξής περισσότεροι από 100.000 όροι αναζήτησης που θα οδηγούν σε παράνομο υλικό,δεν θα δίνουν αποτελέσματα στον χρήστη ενώ θα εμφανίζουν προειδοποιήσεις ότι η παιδική πορνογραφία είναι παράνομη.

Επίσης, όπως δήλωσε στη Daily Mail, o εκτελεστικός πρόεδρος της Google Eric Schmidt, σύντομα οι αλλαγές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντοπισμού και μπλοκαρίσματος παράνομου υλικού παιδικής κακοποίησης, θα μεταφραστούν σε διάστημα έξι μηνών σε  περισσότερες από 150 γλώσσες,  ώστε τα αποτελέσματα να είναι παγκόσμια.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε ζητήσει την ανάληψη δράσης από τις εταιρείες, επαίνεσε την κίνηση αυτή και εξήρε την Microsoft, η οποία σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας συνεργάζεται στενά με την Google για το θέμα αυτό.

Η ανακοίνωση γίνεται πριν από τη Σύσκεψη Κορυφής για την ασφάλεια στο Ιντερνετ, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ  και στην οποία θα συμμετέχουν η Google, η Microsoft και άλλες εταιρείες του Ιντερνετ.

Τον Ιούλιο, ο βρετανός πρωθυπουργός είχε ζητήσει την εφαρμογή από τις μηχανές αναζήτησης αποτελεσματικότερων μέτρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση  χρηστών του Διαδικτύου σε παράνομο υλικό.