Σταματάει η κυκλοφορία της η έντυπη έκδοση του Newsweek

Το περιοδικό επικεντρώνεται στο διαδίκτυο και τους e-readers

Ένα από τα πιο δημοφιλή αμερικάνικα εβδομαδιαία περιοδικά με έδρα την Νέα Υόρκη πρόκειται να σταματήσει την κυκλοφορία της έντυπης έκδοσης του μετά από 80 χρόνια.

Η τελευταία του έντυπη έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κυκλοφορήσει στις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα κυκλοφορεί αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα η εταιρεία θα κοιτάξει να αυξήσει την παρουσία της στο διαδίκτυο καθώς και τις παγκόσμιες επιχειρηματικές συνεργασίες της.

Η νέα ψηφιακή έκδοση του περιοδικού θα ονομάζεται Newsweek Global και θα υποστηρίζεται από συνδρομές. Εκτός από το διαδίκτυο θα είναι διαθέσιμη μέσω e-readers αλλά και tablets, με επιλεγμένο περιεχόμενο της να διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας The Daily Beast.

«Η επιχείρηση μας επηρεάζεται όλο και περισσότερο από το δύσκολο περιβάλλον της έντυπης διαφήμισης» εξήγησαν οι Tina Brown, αρχισυντάκτης και ο Baba Shetty, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας The Newsweek Daily Beast Company σε κοινή τους δήλωση. «Την ίδια στιγμή οι online και e-reader εκδόσεις του Newsweek έχουν αποκτήσει ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο κοινό μέσω των καταστημάτων της Apple, της Kindle, της Zinio και της Nook καθώς και μέσω της σελίδας της The Daily Beast.

Το Newsweek ιδρύθηκε το 1933 από τον Thomas J.C. Martyn, πρώην δημοσιογράφο του περιοδικού Time και της εφημερίδας New York Times. Η πρώτη του έκδοση κυκλοφόρησε στις 17 Φεβρουαρίου του 1933 και σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε πωλήσεις εβδομαδιαία περιοδικά των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκδίδεται σε τέσσερις εκδόσεις στην Αγγλική γλώσσα και σε άλλες 12 εκδόσεις παγκοσμίως.