Παρουσιάστηκε το νέο Chromebook της Google

Τη νέα της πρόταση στην σειρά φορητών υπολογιστών Chromebook παρουσίασε η Google. Η ανανεωμένη έκδοση της συσκευής δεν παρέχει σημαντικά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά από τον προκάτοχο του και εξακολουθεί να μην υποστηρίζει την εγκατάσταση εφαρμογών, αλλά προσφέρεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Το νέο Chromebook κατασκευάστηκε από την Samsung  και χρησιμοποιεί τον διπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex A15. διαθέτει 2GB μνήμης RAM, και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 11.6 ίντσες και ανάλυση 1.366x768 ενώ υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων βίντεο 1080p.

Χρησιμοποιεί το λειτουργικό Chrome OS, πράγμα που σημαίνει πως απευθύνεται κυρίως στην χρήση του διαδικτύου και όχι στην εγκατάσταση και χρήση εφαρμογών, τις οποίες δεν υποστηρίζει. Οι χρήστες του πάντως μπορούν να εκτελέσουν τις Google Apps και βέβαια άλλες εφαρμογές μέσω διαδικτύου. Είναι αρκετά μικρός σε διαστάσεις, με πάχος μόλις 2 εκατοστά και βάρος 1.1 κιλό και το σημαντικότερο είναι ότι η μπαταρία του αρκεί για πάνω από 6.5 ώρες συνεχούς χρήσης.

Κοστίζει μόλις 249 δολάρια, περίπου 190.5 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμος για προ-παραγγελία μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων του Amazon και του Google Play.

Το πρώτο Chromebook είχε κυκλοφορήσει το 2011, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google των χρηστών επέτρεπε τον συγχρονισμό των αρχείων τους στο «cloud» ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε. Η αμέσως προηγούμενη έκδοση του υπολογιστή, το Chromebook 550 είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού αλλά η τιμή του, στα 549 δολάρια κρίθηκε από πολλούς αρκετά υψηλή.

«Προκειμένου να έχουμε έναν, δυο ή περισσότερους υπολογιστές στο σπίτι, θα πρέπει να είναι εύκολοι στην χρήση και πολύ πιο προσιτοί» γράφει στο blog της Google ο Sundar Pichai, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος Chrome & Εφαρμογών της εταιρείας. «Έτσι μαζί με την Samsung σχεδιάσαμε τον νέο Samsung Chromebook στα 249 δολάρια – τον υπολογιστή για όλους».

Παρακαλούμε περιμένετε ...