Έσπασαν του κωδικούς 38 εκατ. λογαριασμών και προγραμμάτων της Adobe

Η κατασκευάστρια εταιρία λογισμικού Adobe επιβεβαίωσε σήμερα ότι η πρόσφατη κυβερνο-επίθεση εναντίον της, έβαλε σε κίνδυνο πολλούς περισσότερους λογαριασμούς πελατών από τα  2,9 εκατομμύρια που είχαν εκτιμηθεί αρχικά. 

Σύμφωνα με την εταιρία,  ονόματα και κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης εκλάπησαν από χάκερς από 38 εκατομμύρια περίπου των ενεργών χρηστών του.

Επιπλέον, οι επιτιθέμενοι είχαν πρόσβαση  σε έναν ακαθόριστο αριθμό  λογαριασμών που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για δύο ή περισσότερα χρόνια.

Η Adobe ανακοίνωσε επίσης ότι οι χάκερ έκλεψαν τμήματα του πηγαίου κώδικα για το Photoshop, το δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, η εταιρία είχε αποκαλύψει  ότι θύματα των χάκερς έπεσαν ο πηγαίος κώδικας για το Acrobat PDF -του λογισμικού επεξεργασίας κειμένου- και το ColdFusion. 

Οι πληροφορίες που υπεκλάπησαν, θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους ανταγωνιστές της εταιρίας να   αναλύσουν τον τρόπο σχεδιασμού και λειτουργίας τους λογισμικού της Adobe και να αντιγράψουν τις τεχνικές της.