Διαθέσιμο το νέο PlayStation Store στην Ευρώπη

Παρουσιάστηκε σήμερα από την Sony Network Entertaingment International και την Sony Entertainment America το νέο ηλεκτρονικό καταστήματα PlayStation Store.

Η νέα έκδοση απευθύνεται στους χρήστες του PlayStation 3 και προσφέρει ένα επανασχεδιασμένο και πλούσιο γραφικό περιβάλλον με δυνατότητα εύκολης αναζήτησης. Ο νέος κατάλογος του PlayStation Store περιλαμβάνει συνολικά πάνω από 20.000 παιχνίδια και add-ons καθώς και 100.000 βίντεο, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές  που οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν, να κατεβάσουν και να απολαύσουν στην παιχνιδομηχανή τους.

Ο νέος σχεδιασμός του ηλεκτρονικού καταστήματος θυμίζει αρκετά σε εμφάνιση το Metro UI των Windows 8, η Sony όμως υποστηρίζει πως έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ευκολότερη πλοήγηση και ενσωματώνει παιχνίδια, βίντεο και εφαρμογές με εντελώς νέο τρόπο. Οι σελίδες των προϊόντων του καταστήματος παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες στον χρήστη ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μια πλούσια οπτική εμπειρία εφάμιλλη με τα παιχνίδια υψηλής ανάλυσης του PlayStation 3.

Η νέα έκδοση είναι ήδη διαθέσιμη στους χρήστες του PlayStation 3 στην Ευρώπη και η αναβάθμιση σε αυτή θα πραγματοποιηθεί αυτόματα με την σύνδεση της κονσόλας στο διαδίκτυο.