Παρουσιάστηκε το HTC J Butterfly στην Ιαπωνία

Οι πρώτες φήμες για την κυκλοφορία μιας νέας συσκευής από την HTC με αρκετά μεγάλη οθόνη και εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από αρκετό καιρό. Με την παρουσίαση του One X+ αρκετοί καταναλωτές απογοητεύτηκαν, αφού περίμεναν το κάτι παραπάνω, φαίνεται όμως πως η HTC δεν είχε αποκαλύψει ακόμα τον «άσσο» στο μανίκι της.

Αυτό το έκανε σήμερα, παρουσιάζοντας σε εκδήλωση της στο Tokyo το νέο υπερ-τηλέφωνο της. Το HTC J Butterfly αποτελεί τον «διάδοχο» του HTC J που κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας. Διαθέτει οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας Super LCD 3 με ανάλυση Full HD 1080p και πυκνότητα εικονοστοιχείων στα 440ppi. Με αυτά τα χαρακτηριστικά η ευκρίνεια της οθόνης του ξεπερνά κατά πολύ την ευκρίνεια του HTC One X, το οποίο για πολλούς διέθετε την καλύτερη οθόνη της αγοράς, αλλά και του iPhone 5.

Πίσω από την οθόνη «κρύβεται» ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon S4 Pro στα 1.5GHZ, 2GB μνήμης RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ για πρώτη φορά μετά από καιρό επιστρέφει η θύρα microSD/SDHC στις συσκευές της HTC επιτρέποντας την επέκταση του έως και τα 80GB (με χρήση microSDHC 64GB). Η κύρια φωτογραφική μηχανή του διαθέτει σένσορα 8 megapixel με δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε ανάλυση 1080p, με μια δεύτερη κάμερα 2.1 megapixel στο μπροστινό μέρος για βιντεοκλήσεις αλλά και το χαρακτηριστικό Face Unlock που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώνουν την συσκευή τους με αναγνώριση του προσώπου τους.

Το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο στα πλαϊνά της συσκευής επιτρέπει την σχετικά εύκολη χρήση της με το ένα χέρι, παρά τις διαστάσεις της οθόνης της και το πάχος του συσκευής δεν ξεπερνά τα 9.1 χιλιοστά. Η συσκευή είναι αδιάβροχη και ανθεκτική στην σκόνη, ακολουθώντας τα πρότυπα του IPX5. Θα κυκλοφορήσει με λειτουργικό Android 4.1 Jelly Bean και πιθανόν την νέα έκδοση του HTC Sense UI 4+.

Το Butterfly θα υποστηρίζει ακόμα τεχνολογίες WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0 και NFC αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι πως θα υποστηρίζει δίκτυα LTE, CDMA, GSM, UMTS και GPRS. Πρόκειται δηλαδή για μια συσκευή που μπορεί να λειτουργήσει σε όλα τα δίκτυα του κόσμου, γεγονός που σημαίνει πως σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε την παρουσίαση ή την κυκλοφορία μιας ανάλογης ευρωπαϊκής έκδοσης στην σειρά «One».

Η Ιαπωνική έκδοση του θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, μαύρο, άσπρο και κόκκινο μέσα στο Δεκέμβριο.